Stort intresse för Svensk Luftambulans på Flisa-kongressen

Under parollen "intensivvård på skadeplatsen räddar liv", medverkade Svensk Luftambulans vid FLISA-kongressen i september, på Svenska mässan i Göteborg.

– Många besökte vår monter för att få veta mer om verksamheten och flera nya kontakter har knutits, mycket kul och givande, säger Thomas Whelén, som koordinerade SLA:s medverkan.

Utmaningar för prehospital sjukvård

Kongressdeltagarna kunde ta del av många intressanta föreläsningar, bland annat en om samverkan i glesbygd med Fredrik Helliksson som är läkare på ambulanshelikoptern i Karlstad.

Ett annat mycket givande men också litet skrämmande föredrag hölls av Försvarsmakten. De beskrev bland annat de utmaningar som finns för den prehospitala sjukvården i kriget som pågår i Ukraina.

Tack!

Ett stort tack till alla som ställde upp och bidrog till Svensk Luftambulans representation vid Flisa. Vi laddar nu för nästa kongress i Kalmar, och hoppas på många besökare även där.

Fakta om Flisa

FLISA står för Föreningen för Ledningsansvariga inom Svensk Ambulanssjukvård. Föreningens medlemmar är verksamhetschefer, ledningsansvariga och utbildningsansvariga från Sveriges 21 regioner. FLISA vill utveckla svensk ambulanssjukvård och sammanföra olika aktörer.

Temat för årets Flisa-kongress var att leda och styra en verksamhet som balanserar mellan beredskap och produktion.

Stor monter med bår, tv-skärm och annan information på Flisa-kongressen i Göteborg.