Ny Förbundsdirektör i Svensk Luftambulans

Direktionen för Svensk Luftambulans har utsett Lars-Olof Björkqvist till ny förbundsdirektör. Lars-Olof Björkqvist tillträder sin nya tjänst 17 februari och kommer närmast från Region Dalarna där han är biträdande regiondirektör.

– Jag är mycket nöjd över den rekrytering vi nu gjort av Lars-Olof Björkqvist som ny förbundsdirektör till Svensk Luftambulans. Lars-Olof har som tidigare biträdande regiondirektör i Region Dalarna stor kunskap och erfarenhet av den prehospitala vården och även då om Svensk Luftambulans viktiga verksamhet.

Han har därmed goda förutsättningar att fortsätta utveckla verksamheten med huvuduppdraget att erbjuda befolkningen snabb tillgång till högspecialiserad prehospital akutsjukvård och luftburen intensivvård i fokus, säger Linn Brandström (M), ordförande i direktionen för Svensk Luftambulans samt regionråd i Västra Götalandsregionen.

– Inte minst viktigt anser jag det vara att arbeta för att fler regioner ansluter sig till Svensk Luftambulans eftersom det skulle vara till stor fördel att ha en gemensam organisation som kan erbjuda hela Sverige denna vård, fortsätter Linn Brandström.

– Jag känner stor glädje och tillförsikt över det nya jobbet och ser fram emot uppdraget att fortsätta utveckla Svensk Luftambulans tillsammans med medarbetare och medlemsregionerna, säger Lars-Olof Björkqvist.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email