Från fyra till fem rotorblad

Efter ett antal veckors arbete i vår base-hangar är nu ytterligare en av SLA:s helikoptrar modifierad från D2 till D3. Teknikerna har bland annat bytt rotorbladen och gått från fyra till fem i antal.

I slutet av oktober lämnade den modifierade JXB base-maintenance-hangaren på Karlstad flygplats för färd upp till Mora för ett helikopterbyte med JXA. För första gången genomfördes den här typen av modifiering i egen regi. Samtidigt utfördes även en 3200 timmars inspektion.

Chefen för tekniska avdelningen, Roger Nordin vill verkligen passa på att skicka ett stort tack till alla inblandade för en riktigt bra arbetsinsats.

– Arbetet har rullat på i stort sett enligt plan och är det mest omfattande underhållsarbetet vi hittills har utfört, säger Roger Nordin.

Härnäst väntar en motsvarande modifiering av JXA men denna gång parallellt med en rullande 400 timmars inspektion. Förhoppningen är att den skall kunna vara operativ igen innan julhelgerna tar vid och att SLA därmed går in i 2023 med en helikopterflotta som enbart består av D3-varianten.

Kontakt

Roger Nordin, chef för tekniska avdelningen, roger.nordin@hems.se