Upptagningsområde

Alla människor ska få samma vård innan de kommer till sjukhus oberoende var i landet de råkar illa ut. Svensk Luftambulans betjänar en dryg fjärdedel av Sveriges befolkning.

Idag finns det 9 ambulanshelikopterbaser i Sverige.

  • Blå-markerade är medlemmar i Svensk Luftambulans (Värmland, Dalarna, Västra Götaland, Uppsala, Norrbotten och Västerbotten).
  • Gul-markerade upphandlas av respektive region (Jämtland, Stockholm och Gotland).
  • Grå-markerade regioner saknar idag ambulanshelikopter.

Klicka på bilden för att förstora den.

Upptagningsområde

Svensk Luftambulans betjänar en dryg fjärdedel av Sveriges befolkning, på kartan ser du vårt upptagningsområde. Anslutna är Region Dalarna, Region Värmland, Västra Götalandsregionen, Region Uppsala, Region Norrbotten och Region Västerbotten.

Kontaktuppgifter till respektive medlem.

Gränslös utkallning

Svensk Luftambulans arbetar för en gränslös utkallning och medlemmarna i Svensk Luftambulans har avtal om gränslös utkallning till såväl angränsande län som till Norge. Vi har patienten i fokus oberoende av geografiska gränser. Du ska få samma vård innan du kommer till sjukhus oavsett var du råkar illa ut.

Stor skillnad i otillgänglig miljö

En stor del av uppdragen är lokaliserade till områden där avstånden tidsmässigt är långa och där en helikopter kan göra stor skillnad, till exempel i skärgården eller andra områden med långt transportavstånd till sjukhus.

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email